Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Βασιλόπιτα

 Λοιπόν!!! Επειδή πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο οι γιορτές, από σήμερα θα σας βάζουμε στο πειρασμό για χριστουγεννιάτικα γλυκά. Σήμερα σας παρουσιάζουμε την συνταγή για την Βασιλόπιτα.
Α! Και μην ξεχάσετε να βάλετε το χρυσό φλουρί, τώρα που έχουμε και κρίση!
Καλή μας χρονιά!

Βασιλόπιτα:

Υλικά:
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψυχα
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο ή βιτάμ
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 6 αυγά
- 3 1/2 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
- 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουτερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα

Εκτέλεση:
Ζεματάτε την αμυγδαλόψυχα, την ξεφλουδίζετε και μετά την αλέθετε στο μπλέντερ. Κτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ και ρίχνετε λίγη λίγη την ζάχαρη. Προσθέτετε ένα ένα τα κροκάδια των αυγών, κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέκιν πάουτερ και το αλάτι και το ρίχνετε στο μείγμα βουτύρου διαδοχικά με το γάλα. Ενώ ανακατεύετε ελαφρά χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα, την προσθέτετε στο μείγμα και το ανακατεύετε ελαφρά με μια σπάτουλα. Αλείφετε με βούτυρο και πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ταψάκι Νο 50. Ρίχνετε μέσα το μείγμα της βασιλόπιτας και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Όταν γίνει χλιαρή κοσκινίζετε από πάνω ζάχαρη άχνη.
 Αν θέλετε σκεπάζετε την βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο και γαρνίρετε με φρουί γλασέ κομμένα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ξεχάσετε το νόμισμα. Τυλίξτε το σε ένα αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην βασιλόπιτα, μόλις την βάλετε στο ταψάκι για ψήσιμο.

                                             Από την Marina Had
                          Πηγή: kosmogirismenos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου