Είναι πολλές οι φορές που
έχουμε ανοίξει ένα κρασί, δεν το έχουμε τελειώσει και το αποθηκεύουμε στο
ψυγείο για αρκετές μέρες ωσότου πλησιάζει να μετατραπεί σε …ξύδι! Αν δεν
πρόκειται να χρησιμοποιήσετε άμεσα το κρασί που απέμεινε υπάρχει λύση:
Αποθηκεύστε το στη κατάψυξη! Χρησιμοποιείστε τις ειδικές συσκευασίες για
παγάκια και γεμίστε τις με το κρασί. Έτσι θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να το
χρησιμοποιείτε όπως χρησιμοποιείται ένας ζωμός μυρωδικών με την διαφορά ότι
αυτή τη φορά το φαγητό σας θα εμπεριέχει μια έξτρα γεύση από κρασί. Με
αυτό τον εύκολο και απόλυτα πρακτικό τρόπο θα αποφεύγετε να ανοίγετε ένα
ολόκληρο κρασί για να προσθέσετε ελάχιστο στο φαγητό σας ενώ από την άλλη δεν
θα παραμένει ανοικτό το μπουκάλι για πολύ καιρό στο ψυγείο με κίνδυνο να αλλοιωθεί.
Απλές έξυπνες λύσεις που μας βοηθάνε στην εξοικονόμηση.
Πηγή: inquiremag.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου